Poor, obscure, plain and little

Ikväll har jag stängt in mig ensam med en liten släng av ångest – imorgon är sista dagen i riktig ledighet på ett år. Sedan väntar ett års studier till innan jag har min journalistutbildning klar. Skillnaden denna gång är att jag inte kommer att jobba livet ur mig parallellt med studierna, som jag gjort i alla år nu. Jag ska ta min magisterexamen utan annan stress. Jag kommer inte heller att lämna Uppsala för mer än tre nätter i veckan – jag räknar det alltså inte som att jag flyttar denna gång. För jag är klar med det, jag är svinigt less på att bryta upp och utforska nya platser i ensamhet. Jag har hittat hem i Uppsala efter mina fyra år här, jag hittade hem.

Med det sagt så ska det blir fantastiskt roligt att börja plugga! För er som inte vet så blev jag efter en lång urvalsprocess till magisterprogrammet i journalistik här i Uppsala 6:e reserv – och alla jävlar tackade ja till utbildningen, så intet nytt där. Jag kom däremot in på ett motsvarande program i Örebro – Magisterprogrammet Journalism Connected. Det är ett helt nystartat program så jag var först lite skeptisk. Dessutom är utbildningen på engelska och med global inriktning vilket kändes som att försvåra läget ytterligare, men efter att ha sett schemat för första terminen så är jag aspepp! Det är precis ett sånt upplägg som jag önskat mig.

Igår var jag hos min favorit Lina på Salong de Två och klippte och färgade håret – bort med den sexiga blonda sommaren och fram med hösten. Alla skrattar åt mig när jag säger att jag gjorde det för att se mer intelligent ut, men jag är allvarlig och jag tyckte att det funkade, har jag inte rätt? Hösten ska gå i förståndets tecken. Lina stylade mig så fint också men efter en regnig promenad hem så såg jag ut så här: poor, obscure, plain and little, men nöjd. Och intelligent, förstås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s