Mine eyes are not in fault.

Hej Hallelujah!

I onsdags skedde den, ögonoperationen. Jag fick härligt med lugnande och bedövning – och ingreppet gick smidigt och smärtfritt. Innan ingreppet blev jag varnad att smärtan de efterföljande dagarna kunde vara den värsta jag någonsin skulle behöva uppleva, men jag har haft en otrolig tur och har nästan inte haft ont alls. Första timmen efter operationen gjorde det ont, men sedan var det inga problem de kommande två dagarna, sov i nästan tre dygn (morfin och insomningstabletter kan ha en del i det hela?). På fredagen var det återbesök och bandagelinsen togs ut. Timmen efter detta gjorde det också ont, men sedan har jag kunnat se ganska bra måste jag säga. Från i lördags så har jag läst böcker igen och jag var på seminarie igår (vill inte få fler restuppgifter) och det gick ok. Ser lite suddigt så jag får ont i huvudet om jag koncentrerar mig för länge på en text eller datorn, men det är inga stora problem.

Det enda jobbiga händer på natten. Ögats yttersta cellager togs bort under operationen så under natten sker en febril cellförnyelse i ögat och eftersom ögat är uppfuckat så fungerar inte tårvätskan normalt utan det torra klimatet gör att cellagret läker ihop med ögonlocket. När man rör eller öppnar ögat i sömnen rivs det upp och smärtan är inte alls trevlig. Den är dock kortvarig eftersom jag har bedövningsdroppar vid sängbordet, men det blir lite panikartat när man vaknar upp så plötsligt i natten av denna smärta. Ih. Hoppas detta ska sluta upp snart. Men jag är så tacksam att det gått så bra! Längtar tills synen är stabil igen. 🙂

Igår hade vi Phontrattsmys, tittade på deras gamla shower och spånade på nya dansnummer. Ser verkligen fram emot att jobba med showen i vår! Jag älskar att uppträda. De andra balettorna är jättetrevliga och jag är så glad att jag tagit chansen att dansa själv i höst istället för att undervisa. Skönt för min dansarsjäl..

Idag har jag lunchat med Emelie och skippat föreläsningen för att vila ögonen. Ska läsa min älskade Shakespeares A Midsummer Night’s Dream och Hamlet till imorgon. Som tur är har jag ju redan läst dem några gånger så jag klarar mig med en snabb skumläsning och kan alltså vila med gott samvete idag med. Gott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s